A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a MotoGP futam magyarországi megrendezésére, a Hajdúnánás külterületén kialakítandó versenypályán kerül sor.

A pálya üzemeltetését a 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság - a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. - látja el. Ennek a jegyzett tőkéje 3 millió, míg a tőketartaléka 100 millió forint lesz.

Ennek a cégnek a tulajdonosa pedig a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség átnevezésével létrehozandó Valor Hungariae Zrt. lesz. Ennek az alapítása is 103 millió forintba kerül.

A Dorna Sports S.L. MotoGP versenysorozattal kapcsolatos kizárólagos jogaira tekintettel, a 2023-as jogdíjra a kormány a 9 millió 450 ezer eurót irányzott elő (ez mai árfolyamon mintegy 3,3 milliárd forint). A következő években a jogdíj évi 5 százalékkal növekedhet.

Az építés előkészítését az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. végzi. A határidő ez év vége.

A motoros versenypálya beruházása, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül.