Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hajnali 5 és 7 óra között több mint ezer ember nem dolgozott, elsötétültek a képernyők, nem folyt érdemi termelés. Kudarcot vallott a gyárvezetés szándéka, semmilyen presszióval nem tudták rábeszélni az embereket a munkavégzésre - adta hírül a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Székely Tamás VDSZ-elnök reméli, hogy a figyelmeztető sztrájk sikere ráébresztette a gyár vezetését arra, hogy vegyék komolyan a munkavállalók 2019-re vonatkozó bérkövetelését.

Nem született megegyezés kedden a dunaújvárosi Hankook gumigyárban az idei évre szóló béremelésről, ezért tartottak a cég dolgozói szerda reggel figyelmeztető sztrájkot.

A szakszervezet 18 százalékos alapbér-fejlesztést követel, ezen kívül a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását, jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára pedig 5 százalékos pótlékot is szeretne elérni.

A Hankook Tire Magyarország Kft. nem kívánt nyilatkozni a sztrájkról. Az MTI megkeresésére annyit közöltek, hogy a cég elkötelezett a munkavállalói elégedettség növelése mellett, ezért felgyorsította a 2019-es béremeléssel kapcsolatos egyeztetéseket, s annak mértékéről hamarosan döntés várható.