Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábbi kommunikációnak megfelelően az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozók felé. A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes munkásszállás elérhetősége is.

Az ügy előzménye, hogy miután eredménytelennek bizonyultak a bértárgyalások a VDSZ és a Hankook cégvezetése között szerda hajnalban 5 és 7 között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a gyárban. A szakszervezet 18 százalékos alapbér-fejlesztést követelt, ezen kívül a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását, jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára pedig 5 százalékos pótlékot.

A Hankook hivatalos közlése szerint "fontosnak tartotta, hogy a 2019-es béremelést az eddigi gyakorlatától eltérően korábban hajtsa végre. Mivel a rácalmási gyáregység egy több ezer főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoport része, egy ilyen döntés minden esetben hosszú folyamat eredménye.

A béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az üzemi tanács javaslatait - olvasható a mai bejelentésben.