A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztató szerint az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a hat ajánlat közül a legolcsóbbat választotta, a becsült 28,6 milliárd forint helyett ebben is 33,7 milliárd forint szerepelt. A szerződést a nyertes cégekkel a NIF június 21-én megkötötte.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes cégek közül az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. tulajdonosa az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a cég  jegyzett tőkéje 5,8 milliárd forint. A 3 milliós jegyzett tőkéjű TRSZ Kft. tulajdonosa pedig a bécsi székhelyű Belfry Holding GmbH.

Ajánlatot tett még az A-Híd Zrt., az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a Dömper Kft., a Subterra - Raab Kft és a Pannon-Doprastav Kft., továbbá a Vasútépítők Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a spanyol Ortiz Construcciones Y Projectos S.A. is.

Túlárazott projekt

Az új és a korábbi projekttel együtt összesen közel 78 milliárd forintot emészt fel a főváros és Esztergom közötti vasúti pályaszakasz felújítása. Méterenként másfél millió forintot. Korábban 44 milliárd forintból újítottak fel a vasúti szakaszt, a projektet az EU támogatta.