Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Füstli márkájával a baromfivirsli-piac éllovasának számító sárvári cég profitálni tudott a lakossági fogyasztás bővüléséből. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki, ami 111 milliós növekedést jelent az előző évihez képest.

Lezárult az elmúlt évek átalakítási folyamata, és a cég új tulajdonosának támogatásával a folyamatos termékfejlesztések mellett újra jelentős technológiai beruházásokba kezdhet - mondta Keleti Zsolt vezérigazgató. E folyamat nyitányaként a Sága megújította a hitelkeret-szerződését. Az erre kiírt tenderén az eddigi finanszírozó partnerét, a CIB Bankot választotta, de már a korábbinál jóval kedvezőbb feltételekkel. Az új hitelmegállapodással a Sága jelentősen csökkenteni tudta a finanszírozási költségeit, miközben a forgóeszközhitel mellett jelentős szabad felhasználású hitelkeret is rendelkezésére áll.

A Sága a tulajdonosa által elfogadott hároméves beruházási programjában megújítja a két sárvári üzemegységének egyikét, a fő cél a sonkagyártást fejlesztésel

A sárvári cég tulajdonosát, az angol Bernard Matthews csoportot 2016 őszén vásárolta meg az angol Boparan Holdings. Az élelmiszer- és vendéglátóiparban érdekelt Boparan tulajdonában van a legnagyobb brit csirkés cég, a 2 Sisters Food Group, és a Bernard Matthews megszerzésével a pulykapiacon is az élre tört.

(Képünk illusztráció.)