Négyéves lett az utazók egyik legnépszerűbb mobiltelefon-alkalmazása, a BorderWatcher, amely a határon átkelőknek segít abban, hogy összegyűjti a határon várakozóktól kapott információkat, így valós időben nyújt arról tájékoztatást, hogy melyik határátkelőt érdemes választani, vagy éppen nagy ívben elkerülni - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A miskolci születésű, de Szegeden élő Szabó Tamás alkotta meg az alkalmazást, s az idén a közösségi oldalon tette közzé az információt, hogy ezúttal nem egy új verziót készített a BorderWatchernek, hanem az alapoktól újrakezdve egy teljesen új, sokkal barátibb, modernebb applikációt alkotott meg, amely a BorderWatcher Plus nevet kapta.

Az új alkalmazás egyszerűsített kezelői felületet kapott, a térkép módban látszódik az összes közelben lévő határátkelő terheltsége, az utolsó poszt ideje, valós időben az élő térképen követhető, hogy halad a sorban a felhasználó, aki az automata mérést bekapcsolta, videófeltöltési, -megtekintési lehetőségek, navigáció a határátkelőhöz, teljes reklámmentesség.

Szabó Tamás elmondása szerint igyekezett mindent belecsempészni, amit a visszajelzések során kapott a felhasználóktól, de így is előfordulhatnak olyan funkciók, amelyeket még szívesen látnának az emberek, vagy éppenséggel fel nem fedett hibák. Négy év alatt egy több mint 115 ezer fős közösséget sikerült összehoznia a rendszernek.