Négyszintes, közel 15 méter mély mélygarázs épül a Liget projekt keretében a fővárosi Városliget alá. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a föld alatt alakítanának ki parkolókat, a pontos paraméterek azonban csak most kerültek nyilvánosságra, miután a beruházásra kiírt közbeszerzésen eredményt hirdettek. A munkát a kormányközeli West Hungária Bau Kft.(WHB) kapta, amely 6 milliárdért vállalta a létesítmény kialakítását - számol be a portál.

A WHB kapcsán a lap felidézi, hogy a tulajdonos Paár Attila korábban üzlettársa volt, az elmúlt időszakban leginkább az Elios-ügy miatt emlegetett Tiborcz Istvánnak. Az üzletember 31,5 milliárd forintra becsült vagyonával a 35. leggazdagabb magyar A 100 leggazdagabb 2018-as listáján.

Az építési vállalkozás már több kormányzati látványprojektben vett részt: ők építették az MTK új arénáját, a vizes vb óriásugrótornyát és a csoport érdekeltsége az a Magyar Építő Zrt. is, amely a 190 milliárdos Puskás Stadion egyik kivitelezője. Mélygarázs kivitelezésben is részt vettek már, például ők alakíthatják ki a József Nádor téri 525 parkolóhelyes létesítményt, és építenek egy 500 autó befogadására képes mélygarázst a Millenáris területén is.

A Városligeti garázs azonban egyértelműen a legnagyobb ilyen megbízásuk lesz. A tervek szerint itt három szinten összesen 800 parkolót alakítanak majd ki - számol be a G7.

A fotó forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.