A tévéfilmek és animációs filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén tízmilliós pályázati keretösszeg állt rendelkezésre, amelyet a Médiatanács 10,7 millió forintra megemelt. A megemelt keretösszegből a Médiatanács döntése alapján nyolc filmterv juthatott támogatáshoz.

Fehér György pályázat idei jelentős keretemelésének köszönhetően idén 30 százalékkal több film tévéfilm készülhet, mint az előző évben. Tavaly a televíziófilmeket és tévéfilmsorozatokat támogató pályázaton közel 450 millió forintot osztott ki a Médiatanács, idén már összesen 600 millió forintos keret állt rendelkezésre. A médiatanács eheti döntése alapján nyolc tévéfilm készülhet el összesen 594,7 millió forintból.

A Médiatanács egyebek között  Papp Gábor Zsigmond és Kapitány Iván filmtervét támogatta. Papp Gábor Zsigmond Ketten Párizs ellen című filmsorozat-terve, Vaszary Gábor 1938-ban megjelent regényéből készül. A könyv a háború előtti Magyarország egyik bestsellere volt. Szintén forgatókönyv-írásra használhatja fel a támogatást Kapitány Iván,
aki Petőfi Sándor és barátai életének egy fontos szakaszából mutat be részleteket - a tervek szerint három epizódban - 1846 tavaszától 1848. március 15-i. A támogatott  tévéfilmek között készül majd történelmi, ifjúsági film és irodalmi adaptáció is - közölte a Méditanács.