Budapest szinte teljes területén rendelhetünk már nem vényköteles gyógyszereket házhoz a Wolt applikációján keresztül, a lehetőséggel, benne az érintésmentes kézbesítéssel, egyre többen élnek.  A leginkább keresett termékek a járványhelyzettel függnek össze: FFP2-es szájmaszkokból és antigén tesztekből rendelnek a legtöbbet.

A leggyakrabban vásárolt termékek közé tartozik ugyanakkor a terhességi teszt is. A gyógyszerek közül a megfázás kezelésére alkalmasakat vásárolják leginkább a Wolt applikációját használók, de keresettek a fájdalomcsillapítók és az immunerősítő vitaminkészítmények is.

„A nem vényköteles gyógyszerek házhoz szállítása kapcsán érzékeltünk egy vásárlói igényt: egyre többen kerestek rá az applikációban különböző készítmények nevére. Ami nem meglepő, mert a Wolt már jó ideje nem csak ételt szállít ki, rendelhető az applikációból például élelmiszer, drogériai termékek, virág, vagy akár játék. Szeptemberben pedig Budapesten már elérhetővé tettük új szolgáltatásunkat, a gyógyszertárakból nem vényköteles készítmények kiszállítását. Ez nem helyettesíti a patikai szaktanácsadást, de egy jó alternatívát jelent olyan helyzetekre, amikor az ember beteg, kerülné a tömeget, sorban állást, vagy sürgősen van szüksége recept nélkül elérhető gyógyszerre” – mondta el Sabjányi László, a Wolt ügyvezető igazgatója.