A Napi Gazdaság 2010. február 15. számának 3. oldalán valótlanul közölte, hogy "Ismeretlen hátterű cég árul ismeretlen eredetű szőnyegeket immár hetek óta Budapesten. A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a ’biztosítéki tulajdonként átruházott’ darabokat."

A szőnyegértékesítésben részt vevő társaságok létezőek az alábbiak szerint.

A német takarékpénztár a szőnyegkiárusítás lebo nyo lításával a Bayerische Ver wer tungsgesellschaft mbH-t (székhelye: D-97688 Bad Kissingen, Balthasar-Neumann-Promenade 6.) és a "BVG Bayerische Ver wertung" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 183.) bízta meg. Mindkét céget - a székhelye szerint - a cégjegyzékbe bejegyezték. A "BVG Bayerische Verwertung" Kereskedelmi Kft.-t a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság bejegyezte, a társaság adószámmal rendelkezik. Az áruk eredete számlákkal és szállítólevéllel igazolt. A szőnyegek árát és minőségét szakértő vizsgálta felül.

A szőnyegkiárusítás egy német takarékpénztár megbízása alapján történik, a takarékpénztár részére hitelbiztosítékként átruházott árukontingensből.

A lap elismeri, hogy a cikk Rotraud Braun asszony jó hírnevét sértette, mivel valótlan tényt állított, valamint valós tényt hamis színben tüntetett fel. A cikkben foglalt állítással ellentétben a valós tény az, hogy Rotraud Braun asszony tapasztalt csomózásügyi szakértő, aki károsultja és nem károkozója volt egy csalási ügynek Németországban. A Rheinische Post regionális újság 2008. március 20-i számában egy felhívást éppen Rotraud Braun kezdeményezett a csalók ellen. Rotraud Braun 30 éve elismert keletiszőnyeg-szakértő Németországban.

A cikk valótlanul állította, hogy a "lapunk tudósítóját erőszakkal eltávolították a kiárusítás helyszínéről". A tudósító a társaság forgalma iránt érdeklődött, ezt követően tény, hogy a tudósítót udvariasan megkérték az eladók a helyiség elhagyására. Állításunkat videofelvétel és szemtanúk tudják igazolni.

(A "szőnyeg-ügyre" lapunkban még visszatérünk.)

QP | Quality Placement

Kapcsolódó