A portálunkon Kiderülnek bróker Marcsika titkai - mutatjuk a részleteket! címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk az MNB-ről, hogy "a botrány kitörése után sem siették el, hogy hallassák a hangjukat". Ennek során hamisan, alaptalanul keltettük ezzel a jegybank rossz hírét.

Azt a valós tényt, hogy az MNB a hozzá 2015. április 14-én érkezett piaci jelzések kapcsán már másnap (2015. április 15-én) piacfelügyeleti vizsgálatot indított jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával, illetve egyeztetett az illetékes nyomozóhatósággal, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy a jegybank csak másfél évvel a zugbank bedőlése után tett bármit is az ügyben.

A valóság állításainkkal szemben az, hogy az MNB a Kun-Mediátor Szolgáltató Kft. jogosulatlan tevékenységéről történt információszerzést követően haladéktalanul élt a jogszabály adta lehetőségeivel: piacfelügyeleti vizsgálatot indított, figyelmeztető közleményt adott ki, továbbá azonnal feltüntette az MNB honlapján található Figyelmeztetések menüpontban.

A ténybeli tévedésért elnézést kérünk olvasóinktól és a Magyar Nemzeti Banktól.