Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében van érvényben másodfokú, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés él.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az írta: szombaton késő délutántól nyugaton, délnyugaton labilizálódik a légkör. Kora estétől zivatarok alakulhatnak ki, előbb inkább a nyugati határvidéken. Késő este kiterjedtebb zivatarrendszer alakulhat ki a Dunántúlon, amely hajnalra fokozatosan átterjed a Duna-Tisza közére. A zivatarok nyomában több helyen várható intenzív csapadék (egy-egy helyen akár 20 milliméternél több is), 60-80, helyenként 80-100 kilométer/órás szélroham, jégeső, néhol nagy méretű jég is.

Szombaton napközben és este a Dél-Alföldön, valamint a Dunántúlon, főként a magasabban fekvő tájakon és a Kisalföldön helyenként viharossá fokozódhat a szél.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben 24-30 Celsius-fokig melegszik az idő. Késő estére 16-21 fok közé hűl le a levegő.

Este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, ezzel együtt pedig a csapadékzóna is átterjed a középső országrészre. A Tiszántúlon többnyire fátyolfelhős marad az ég, hajnalig kicsi a csapadék esélye. A délies szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban általában 11 és 19 fok között alakul - írja a Met.hu

Vasárnap reggel, délelőtt főként a középső, illetve a keleti országrészben fordulhat elő eső, zápor, zivatar, eközben pedig nyugat felől határozottan felszakad a felhőzet. Délután az ország döntő részén naposra fordul az idő, inkább csak az északkeleti, keleti határvidéken képződhetnek gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.