Az új atlétikai stadion építési projektjének csúszása miatt várhatóan fél évvel meg kell hosszabbítani a csepeli HÉV-vonalon elrendelt vágányzárat - írja a Népszava. A vonalat eredetileg a Kvassay híd felújítása miatt zárták le június végén, de december végére visszaadták volna a forgalomnak. A napilap információi szerint a hosszabbítás nem a hídrekonstrukció elhúzódása miatt vált szükségessé, hanem az atlétikai csarnok közúti kapcsolatának biztosítása végett.

A Kvassay híd az ország egyik legforgalmasabb vasúti hídja, amelyen naponta 260-szor haladnak át H7-es HÉV-szerelvények. A Ráckeve-Soroksári Duna-ág felett ívelő átkelőt 1951-ben adták át, tartószerkezetét azóta sem újították fel.

Az atlétikai stadion beruházása időközben a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjától és Fürjes Balázs államtitkártól átkerült a tavaly gründolt Beruházási Ügynökséghez és Mager Andrea nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszterhez. A váltás miatt jelentősen megcsúszott a projekt, így a korábban a Kvassay híd rekonstrukciójával egy időben tervezett útépítés jövő évre tolódott át. Ezért várhatóan jövő nyárig pótlóbuszok szállítják az utasokat.