Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Április 8-án derült ki, hogy George F. Hemingway megválik a Budapest Honvéd fociklubtól, az új tulajdonos pedig mások mellett a fideszes kötődésű Bozó Zoltán érdekeltségébe tartozó MetALCOM-csoport egyik cége, a Reditus Equity Zrt. A bejelentés idején elhangzott becslések szerint a vételár elérhette a 3 milliárd forintot.

A Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű befektető társaság 2006-ban vásárolta meg az akkor még romokban heverő nagy múltú labdarúgó klubot és két Magyar Kupa győzelemhez valamint egy bajnoki címhez vezette Puskás Ferenc volt csapatát, miközben felépítette a hazai utánpótlásképzés egyik legerősebb bástyáját, a Magyar Futball Akadémiát.

A cégnyilvántartásból most az derült ki, a Honvéd Futball Club Kft. közvetlen tulajdonosaként a Metalcom Sport Kft.-t jegyezték be, mely 100 százalékban a Reditus Equity leánycége. A 2017 nyarán 3 millió forintos jegyzett tőkével alapított cég fő tevékenységi köre üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, és csak technikai szereplőként, mint projektcég vett részt a felvásárlás folyamatában - tudta meg a portál a tulajdonos Reditus Equitytől.

A tulajdonosváltás április 17-én történhetett meg a cégkivonat alapján, bejegyzésre pedig május 9-én került sor.

Az új tulajdonos a csapat megvásárlását azonban nemcsak saját forrásból fedezte, hanem jelentősebb összegű hitelt is igénybe vett. A hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint április 3-án ugyanis 2,08 milliárd forintos zálogjogot jegyeztek be. A kölcsönt a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-től kapta a cég, melynek érdekében a teljes árbevételt elzálogosították.

Az ügyletről további részletek az Mfor.hu-n olvashatók.