"Túllép az illendőség határain az, ahogy a Mol az elmúlt időkben a horvát kormánnyal kommunikált" - idézi a horvát Hina hírügynökség Ivan Vrdoljakot. A gazdasági miniszter Csányi Sándor, a Mol igazgatóságának alelnöke kijelentésére reagált, amely szerint felajánlották az INA-részesedés visszavásárlását a horvát kormánynak.

"Mihelyt meglesz az ajánlatuk, azt valószínűleg közölni fogják velünk, és mi majd akkor tájékoztatjuk a horvát közvéleményt" - mondta a miniszter. Hozzátette: "amíg azonban erre nem kerül sor, nem áll szándékomban a sajtón keresztül kommentálni az ügyet".

Csányi Sándor OTP Bank elnök-vezérigazgató, Mol-alelnök a magyar Forbes magazin decemberi számában az INA-ügyről azt mondta: a Molnak alapvetően nem szándéka az értékesítés, elsősorban egy piaci alapon működő INA-ban érdekelt. Ha mégsincs más út, arra az esetre ajánlották fel a horvát államnak, hogy vásárolja vissza. Ha a horvátok nem akarják, vagy nem tudják megvásárolni a Mol INA-részesedését, akkor azt harmadik félnek kívánja felajánlani a Mol - tette hozzá.