Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A TriGranit 150 millió euró értékű hitelszerződést írt alá horvátországi bevásárlóközpont-fejlesztésre, amely a pénzügyi válság kirobbanása utáni legnagyobb közvetlen külföldi tőkebefektetés Közép-Kelet-Európában - mondta a cég zágrábi sajtótájékoztatóján Varga Lóránt vezérigazgató.

A hitelmegállapodás a Trigránit horvát leányvállalata és hat nemzetközi bank között jött létre, a térség legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központjának felépítésére. A finanszírozó bankok között szerepel az Intesa Sanpaolo, az Erste Group, a Hypo Investmentbank, illetve az MKB Bank és a CIB Bank Zrt. is.

Az Arena Centar 2010 novemberében nyitja meg kapuit, a beruházás teljes értéke 244 millió euró, amelyhez még mintegy 100 millió euró bérlői beruházás kapcsolódik. A 175 ezer négyzetméteres fejlesztés eredményeként 3 ezer új munkahely jön létre, de már az építkezésen is 2500 ember dolgozik.

A központ kivitelezési feladatait horvát cégek konzorciuma végzi, az üzletek nagy részének, mintegy 71 százalékának már most van bérlője - mondta Demján Sándor a TriGranit elnöke.

Az új bevásárlóközpont pedig évi 4,5 millió eurónak megfelelő összeget jelent majd az államkasszának - tette hozzá Vlaho Kojakovic, a Trigránit Horvátország igazgatója.