Hunvald Györgyöt egy év szabadságvesztésre ítélte mintegy másfél évtizede Erzsébetváros polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság januárban kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében. A politikus különböző eljárások miatt csaknem három évet töltött már előzetes letartoztatásban.

Korábban egy 2009-ben indult bűntetőügy során a Központi Nyomozó Főügyészség lefoglalta családi cégének Cessna típusú repülőgépét. Most pedig a Világgazdaság arról ír, hogy a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Skyjet Aviation Légiszállítási és Szolgáltató Kft. felszámolását. A felszámolási eljárás megindítására irányuló keresetet 2019. november 13-án nyújtották be a céggel szemben.

Az Opten cégnyilvántartóra hivatkozva arról ír a lap, hogy jelenleg Hunvald János és Hunvald Györgyné viszik a társaságot. Hunvald György az Atlatszo.hu portálnak 2016-ban arról számolt be, hogy a gépet az OTP 160 millió forintos hiteléből vette meg a Kft. Miután azt földre kényszerítették, a cég elvesztette bevételtermelő képességét, a bank pedig a hitelfelvételkor megadott, feleség nevén lévő ingatlanon érvényesítette jelzálog jogosultságát. Emiatt a Kft. az állam ellen indított kártérítési pert.