A lengyelországi Lidl hírül adta, hogy 2018 márciusától felemeli dolgozói bérét a 2017-eshez képest 9,3 százalékkal - tudósított a Business Insider Polska. A bérek szintje a bolt elhelyezkedésétől és az ezzel kapcsolatos megélhetési költségektől függ.

A Lidl dolgozói márciustól bruttó 2800-3550 zlotyt (210-250 ezer forint) kapnak az alkalmazás kezdetekor. Egy év munkaviszony után a munkaadó garantálja a bér emelkedését bruttó 2950-3750-ig, két év után pedig 3150-4050 zlotyig - közölte a cég. Jelezték azt is, hogy a nő és férfi dolgozók fizetése ugyanabban a munkakörben egyenlő.

A cég dicsekszik a juttatásokkal, mint az ingyenes orvosi ellátás, az ünnepi ajándékcsomagok, az alkalmi bónuszok vagy a diákoknak szóló adományok. A Lidl Polska alkalmazásában 15 ezer ember dolgozik.

Nem közvetlenül, de nemrégiben a kormányfő, Mateusz Morawiecki a Lidlt is kritizálta, azt hangoztatva, hogy a nagy hálózatok nem szerveznek lengyel heteket. Válaszul a Lidl vezetősége jelezte, hogy élelmiszer-termékeik 70 százaléka lengyel termelőktől származik, így nyugodtan állíthatják, hogy a Lidl üzleteiben minden hét "lengyel hét"

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi