Szerda este ismét jobban összeállhat, megvastagodhat a felhőzet, közepesen és erősen felhős időszakokra számíthatunk záporokkal (nagyobb számban az éjszaka első felében a Dunántúlon, a második felében keletebbre). Csütörtök hajnalra a nyugati tájakon már csökkenhet a felhőzet. Az északnyugati szelet a Dunántúlon nagyobb területen erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz és plusz 4 fok között alakul, északkeleten és a délnyugati határvidéken lehet nagyobb eséllyel fagy - írja elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Met.hu-n.

Csütörtök délelőtt gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk. A Dél-Alföldön reggel, délelőtt még eshet, de napközben már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg hózápor. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, majd kora délutántól már fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az Északi-középhegység tágabb térségében és a délnyugati határvidéken mínusz 3-4 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között várható.

Pénteken a változó felhőzet mellett legalább néhány órás napsütés várható, főként keleten helyenként zápor, hózápor előfordulhat. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet plusz 1 és mínusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható.

Szombaton a változó felhőzet mellett szinte mindenütt számíthatunk néhány órás napsütésre. Elszórtan valószínű hózápor. Többfelé erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északi szelet többfelé élénk, kis területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Havazás vélhetően a jövő hét második felétől lehet valószínű.