Szombaton éjfélig túlnyomóan derült, napos idő lesz, de délután, este főként nyugaton, délnyugaton gomolyfelhők képződnek, ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütés mellett délelőtt kevesebb lesz a felhő, délután már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Vasárnap kilenc megyére - az egész Közép-és Dél-Dunántúlra, valamin Pest, Bács-Kiskun és Nógrád megyékre - figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ heves zivatar miatt, amelyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Hétfőn a sok napsütés mellett délelőtt többnyire gyengén felhős lesz az ég, inkább délután valószínűbb erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, szórványosan várható zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható fátyolfelhőkkel és gomolyfelhő-képződéssel, délután, este helyenként zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A délnyugati, déli szél néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.