A rendőrségen tett bejelentés szerint egy V. kerületi Váci utcai ruházati üzletben 2018. január 2-án a vásárlást követően egy pár percre ott felejtett bankkártyával több sikertelen tranzakciót hajtott végre egy ismeretlen személy 1 millió 300 ezer forint értékben - írta a BRFK közleményében.

A helyszíni adatgyűjtés és az üzlet kamerafelvételei alapján a nyomozók azonosították az elkövetőt, a 26 éves H. Melitta pénztárost, aki az ott felejtett bankkártyának az adataival próbált meg visszaélni. A nyomozók H. Melittát a munkahelyén január 9-én elfogták, az V. kerületi rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Így csalt a pénztárosnő

A pénztárosnő a kihallgatása során elmondta, hogy 2017. november közepétől 2018. január 2-ig közel harminc esetben vásárolt, vagy próbált vásárolni úgy, hogy a vevők bankkártyaadatait feljegyezte, majd azokat később, a saját vásárlásainál felhasználta. H. Melitta a sértettek bankkártyaadataival visszaélve cipőket, parfümöt, táskát és ruhaneműt vásárolt különböző internetáruházakból - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség a nő ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletének bűntette miatt indított eljárást.

A kép forrása: Pixabay.