A Vodafone tavaly novemberben Budapesten indította el a minden korábbinál nagyobb mobilinternet hozzáférést biztosító 4G szolgáltatását, ennek a rendszernek a bővítése érte el most a magyar tengert. Ennek köszönhetően csak Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja a 4G-s sebességet.

A cég országos mobilinternet hálózatán 42Mbps sávszélesség érhető el, ez nő a 4G szolgáltatás aktivizálásával 75 Mbs-re. A hálózaton egyébként valamennyi lakossági és üzleti Red/Red EU szolgáltatáscsomag, valamint a lakossági Go+ és Mobilnet XL csomagok, illetve a Vállalkozói Osztható, valamint Okos Ráadás csomagok előfizetői érhetik el külön díj nélkül.

A hálózaton a 4G-képes telefonnal, vagy táblagéppel rendelkező felhasználók minden eddiginél stabilabb és gyorsabb online szolgáltatásokat vehetnek igénybe mobiljukon, villámgyorsan tölthetnek fel és le nagyméretű file-okat, videókat, vagy akár filmeket is.

Diego Massidda vezérigazgató örömének adott hangot, hogy sikerült a turisztikai szezon elején bekapcsolni a hálózatot, így is megkönnyítve az itt nyaralók életét. Mint mondta a 4G-s hálózatnak köszönhetően immár a korábbiaknál jóval nagyobb sebesség érhető el, így nem csak a letöltést, hanem a feltöltést is gyorsították. A szakember szerint azért van szükség a fejlesztésre, mert az utóbbi időben hatalmas mértékben nőtt az adatforgalom a mobilhálózatokon.

Ennek megfelelően a jövő év elejére az ország legnagyobb részén elérhető lesz a 4G-s technológia. Massidda szerint először a nagyvárosokat fedik le, így például ma már elérhető a 4G-hálózat Debrecenben és Egerben, ahogy hamarosan például Győrben és Kecskeméten is elérhetővé teszik azt a felhasználók számára.