Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az e-kereskedelem bővülésével az Magyar Posta (MP) Zrt. stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentősebb szereplőjévé váljon. A társaság az elmúlt időszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvitelt, hiszen a postafiók hálózat mellett ma már 125 Mol Posta Ponton - a legtöbb helyen 0-24 órában - átvehetők a csomagküldemények, de sokat javított az eredményességen, hogy átalakult a csomagtermék portfólió is, illetve igény esetén a nagyobb városokban szombaton is kézbesíti a csomagokat - ismertette az MP.

Tavaly, minden eddigi rekordot megdöntve, a Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millióra bővült, ami több mint 10 százalékos emelkedést jelent 2012-höz képest. A hagyományos háznál történő kézbesítés mellett az alternatív átvevőpontok népszerűségét jól mutatja, hogy a csomagok egynegyedét a Posta a címzettek kérésére már ilyen pontokon kézbesíti.

Az e-kereskedelem folyamatos bővülésével várhatóan a csomagküldési piacon is marad a növekvő trend, éppen ezért a nemzetközi irányokat követve, ugyanakkor a hazai futárcégek közül elsőként, az MP csomagautomatákat állít üzembe. A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat.

A fejlesztés végére - várhatóan júniusra - az automaták alkalmasak lesznek a POS terminálokon keresztül bankkártyás fizetésre, így lehetőség lesz csomagfeladásra, és az utánvételes csomagok átvételére is.

Budapesten 10, vidéken 25 helyszínen lesznek elérhetőek az automaták: 2-2 automata Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden, valamint Gödöllőn, Érden, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Tatabányán, Szombathelyen, Veszprémben, Sopronban, Győrött, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kaposváron, Békéscsabán és Kecskeméten.

Az első automatát Budapesten, a XIV. kerületben a Sugár üzletközpont (Örs vezér tere) előtt helyezik el - közölte az MP.