Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A politikus az InfóRádiónak a folyamatban lévő fejlesztésekről elmondta, hogy az összeszerelés után hamarosan megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán. Pisztoly, géppisztoly, gépkarabély és mesterlövő-, illetve speciális fegyverek készülnek majd a Bács-Kiskun megyei gyárban.

A magyar hadiipar úgy lehet működőképes, ha minden szervezet, amelyik fegyverrel lát el feladatot, magyar gyártmányokat használ - hangsúlyozta a miniszter. Tehát a katonákon kívül a rendőrség, a büntetés végrehajtás és a NAV is a Kiskunfélegyházán gyártott fegyvereket fogja megvásárolni.

Ha a magyar fegyvergyár két műszakban termel, akkor a hazai igények négy évre stabil megrendeléseket biztosítanak. Ez azonban kevés, hiszen nem csupán 4-5 évre hozzák létre a fegyvergyártó kapacitást, ezért az exportlehetőségeket is ki kell majd használni - írja a rádió honlapja.

Mint korábban megírtuk: jelentős késésben van a kiskunfélegyházi fegyvergyár indulása, a szükséges gyártósorok az év elején még nem érkeztek meg és a fogadó üzem infrastruktúrája sem volt alkalmas a termelés beindításához.

Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter tavaly márciusban azt jelentette be, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó HM Arzenál Zrt. gyárában cseh licensz alapján első lépésben a fegyverek összeszerelése indul meg, majd 2019 januártól a teljes gyártás Magyarországon lesz.