Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság.  A Duna House-csoport adózott eredménye az első fél évben 559,7 millió forintra nőtt az előző év azonos időszakában elért 469,8 millió forinthoz képest. A csoport nettó árbevétele az év első hat hónapjában elérte az 5,91 milliárd forintot, míg egy évvel korábban 4,35 milliárd forint volt.

A kimagasló első fél éves eredmények alapján a cégcsoport menedzsmentje a tisztított core EBITDA (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) előrejelzését 2,1-2,3 milliárd forintra, tisztított core adózott eredmény előrejelzését pedig 1,3-1,5 milliárd forintra emelte. A cég közlése szerint a társaság a franchise szegmensben 136,8 millió forint EBITDA-t realizált, ez 129 százalékos növekedés éves összevetésben.

A Duna House-csoport ingatlanközvetítő hálózatai rekordszintű, 3,5 milliárd forint jutalékbevételt értek el a második negyedévben, ami 2020 hasonló időszakához viszonyítva 87 százalékos bővülést jelent. A növekedés Lengyelországban volt a legerősebb, ahol 166 százalékos bővülés mellett 977 millió forintos történelmi rekordot ért el a csoport. Magyarországon a második negyedévben 2,45 milliárd forint összjutalékot értek el, ez 67 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A vállalatcsoport pénzügyitermék-közvetítés szegmensének árbevétele április és június között 70 százalékos emelkedés mellett 2,3 milliárd forintra ugrott. Lengyelországban 76 százalékkal bővült a cégcsoport által közvetített hitelvolumen és elérte a 75,5 milliárd forintot. Magyarországon helyreálltak a banki folyamatok, így folytatódott a volumenek növekedése: 2021 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest 41 százalékkal, 27,4 milliárd forintra nőtt a csoport által közvetített hitelek összértéke. Május volt a magyar hitelpiac eddigi legerősebb hónapja, 120 milliárd forint jelzáloghitel kihelyezésével.

A Duna House részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír pénteken délelőtt 0,88 százalékkal 460 forintra erősödött a csütörtöki záráshoz képest. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 460 forint, a legalacsonyabb 298 forint volt.