Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem 110 évvel azután, hogy megkezdte működését a pápai vágóhíd, a szakmai tradíciót máig őrző Pápai Hús gondolt egy nagyot, és a hagyományos termékei mellett vegán készítmények gyártásába fogott. Rövid időn belül hatdarabosra bővítette a hústól és minden állati eredetű összetevőtől mentes Pápai Ízek termékcsaládot, amelyben már kétféle szendvicsfeltét és pástétom, burgerpogácsa, valamint frankfurti is megtalálható - írja a cég közleményében.

A húsipari vállalattól ma még szokatlannak tűnő újítás az Év Innovációja 2021 elismerést is elnyerte. A Trade magazin által életre hívott Inno d’Or díjról 21 tagú szakmai zsűri döntött, amelyben ismert ágazati szakemberek foglaltak helyet többek között a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, az Országos Kereskedelmi Szövetség és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében.

"Az elmúlt időszak bizonyította, hogy lehetséges húsmentes termékeket is gyártania egy olyan nagy múltú húsüzemnek is, mint a Pápai. A munkatársaink élelmiszerkészítési szaktudása ugyanis a vegán termékek előállításánál is kamatoztatható. Fontos visszajelzés számunkra, hogy a vásárlók után a szakma is elismeri az újításunkat" - mondta Szappanos Péter ügyvezető. A cég a vegánok és vegetáriánusok mellett azoknak a húskedvelőknek is ajánlja termékeit, akik változatosabbá szeretnék tenni az étrendjüket.

Külföldi befektető mentette meg

A Pápai Hús Kft. tulajdonosa 2016. decembere óta a hongkongi magánszemélyek tulajdonában álló Famous Yield Enterprises, amely a nemzetközi Chi Fu Csoport tagja. A korábbi, felszámolás alá került pápai vállalat eszközelit több mint egymilliárd forintért vásárolta meg a befektető, amely újraindította a hústermékek gyártását.