A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Iparművészeti Múzeum közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A feladat szállítmányozást, letéti őrzést, raktári bérletet is tartalmaz, és a múzeum rekonstrukciójának az idejére szól. A nyertessel március 31-én megkötött szerződés több mint 125 ezer leltári számú tételként nyilvántartott, több mint félmillió darab műtárgyat tartalmaz.

A Napi.hu tavaly decemberben adta hírül, hogy a Vikár és Lukács Építész Stúdió Kft. tervezheti nettó 674 millió forintért az Iparművészeti Múzeum új szárnyát. A munkához a Lechner Ödön-Pártos Gyula által 1893-ban készített terveket kell alapul venni. A múzeum rekonstrukciója több éve húzódik. A rekonstrukció befejezésének eredeti határideje 2017 volt.

A tervpályázatot követően elkészült a felújítás terve, majd 2017 augusztusában kihirdette a múzeum, hogy az eredeti tervező dolgozhatja át a terveket, 1,4 milliárdért. Az akkori kormányhatározat kiemelte, hogy a kormány egyetért - az emberi erőforrások minisztere szakmai programja alapján - az Iparművészeti Múzeum Üllői úti főépülete teljes körű műemléki rekonstrukciójának (a Kinizsi utcai szárny rekonstrukcióját, valamint a Hőgyes Endre utcáról nyíló új szárny megépítését is magába foglaló), eredeti lechneri tervekkel összhangban történő megvalósításával és múzeumszakmai fejlesztésével 2017-2021 között. Vagyis a végső határidő ugyan csak kitolódott.