A felhívás közzététele nélküli szerződéskötést az Iparművészeti Múzeum közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A verseny nélküli eljárást a kizárólagos jogok védelme - beleértve a szellemitulajdon-jogot is - indokolta.

A tervezési feladat az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójához és bővítéséhez készült tervdokumentáció módosítása, a Hőgyes Endre utcai új szárnyra nézve. Az új épület tömegének, külső és belső homlokzatainak és megjelenésének az eredeti Lechner-Pártos féle terveket kell követnie. Ez 1893-ban készült, de az építés elmaradt. A meg nem épült szárny a Hőgyes Endre utca felé 31,4 méter szélességben csatlakozott a meglévő múzeum épülethez, és onnan mintegy 50 méter mélységben a Kinizsi utca felé nyúlt volna el. Az épület felépítése: szuterén, földszint, I. és II. emelet, valamint - harmadik szintként - a tetőtéri beépítése. A szerződést december 17-én kötötte meg a múzeum a tervezővel.

Az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciója több éve húzódik. A Napi.hu 2017. augusztusában foglalkozott az üggyel utoljára, egy akkori kormányhatározat kapcsán. A rekonstrukció befejezésének eredeti határideje 2017 volt. A tervpályázatot követően elkészült a felújítás terve, majd 2017 augusztusában kihirdette a múzeum, hogy az eredeti tervező dolgozhatja át a terveket, 1,4 milliárdért. Az akkori kormányhatározat kiemelte, hogy a kormány egyetért - az emberi erőforrások minisztere szakmai programja alapján - az Iparművészeti Múzeum Üllői úti főépülete teljes körű műemléki rekonstrukciójának (a Kinizsi utcai szárny rekonstrukcióját, valamint a Hőgyes Endre utcáról nyíló új szárny megépítését is magába foglaló), eredeti lechneri tervekkel összhangban történő megvalósításával és múzeumszakmai fejlesztésével 2017-2021 között. Vagyis a végső határidő ugyan csak kitolódott.