Az evoBank Zrt. mai tájékoztatóján Mohammad Reza Morshedzadeh, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete ünnepélyesen megnyitotta az első Persepolis Exclusive bankszámlát. A magyar pénzintézet ugyanis a Magyarországon élő iráni magánszemélyeknek és iráni érdekeltségű vállalkozásoknak indít szolgáltatást február közepétől.

Hazánkban csaknem 11 ezer iráni állampolgár él, közülük mintegy 8 ezren felsőoktatási intézmények hallgatói - mondta Körtvélyessy László, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója Mindennapi pénzügyeik intézése korábban nehézségekbe ütközött az irániakat hátrányosan érintő szankciók miatt. Az Amerikai Egyesült Államokkal tavaly nyáron kezdődtek tárgyalások az Iránt elszigetelő szankciók feloldásáról, erre végül idén január 20-án került sor.

Az ebben rejlő üzleti lehetőséget felismerve dolgozta ki új szolgáltatását az evobank. Az evobank - kis méretéből adódóan - képes gyorsan reagálni a piaci környezetben bekövetkező változásokra, így a későbbiekben vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy további, a hazai banki körökben nem hagyományosnak számító piacok felé is nyissunk - mondta Körtvélyessy.

A bank Persepolis Exlcusive és Persepolis Corporate nevű számlacsomagjai elérhető banki tranzakciós platformot biztosítanak az ügyfelek részére. Lakossági és vállalati ügyfelek dollár és euró alapú számlavezetést választhatnak. A készpénz ki- és befizetésen túl határokon átnyúló tranzakciók lebonyolítása, valamint devizakonverzió és valutaváltás is lehetséges.

Az evobanknak a Magyar Posta Zrt.-vel kialakított együttműködése révén az ország legnagyobb disztribútori hálózatában is elérhetők a papíralapú szolgáltatások. A bank perzsa nyelven jelenteti meg a számlacsomagokról szóló információs anyagokat és a szükséges dokumentumokat. A papíralapú kiszolgálás kiterjesztése mellett a tervek között szerepel a kártyatermékek, valamint az online bankolási lehetőség bevezetése, továbbá mobil applikáció kifejlesztése is.