A nyílt tender eredménytelenségéről szóló közlemény az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg. Az indoklás csak annyi, hogy az ajánlatkérő a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné vált. Nyilván a beruházások visszafogásának esett áldozatul az iskola.

Amúgy az új iskolaépület 24 tanteremmel, 8 csoportteremmel, 7 szaktanteremmel, 2 egyéni fejlesztő szobával, valamint 3 részre osztható tornacsarnok sportpadlóval, tornaszobával, könyvtárral, 1 200 adagos főzőkonyhával, 160 fős étkezővel, és reprezentatív aulával rendelkezett volna.

Indult a közbeszerzésen a bonyhádi Stabil Konstrukt Építőipari és Szolgáltató Kft., a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt., a gödöllői Denco Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., továbbá a fővárosi székhelyű Mester-Építő Kft. is.

A Napi.hu májusban írt arról, hogy a sződi új 8 tantermes iskola bővítésének tervezését és kivitelezését a budapesti Mester-Építő Kft. végezheti nettó 6 milliárd 112 millió forintért. Ebben a cikkben foglaltuk össze a BMSK idei iskolaépítési beruházásait. Így az Inárcson épülő új, 8 tantermes iskola tervezését és kivitelezését a West Hungária Bau Kft. nyerte el, nettó 5 milliárd 812 millió forinttal. Dunavarsányban és Délegyházán 8 tantermes iskolát építtet, Kecskeméten pedig egyet felújíttat az állami beruházási ügynökség, a BMSK, nettóban több mint 15 milliárdért. Nagykovácsiban és Tahitótfaluban általános iskolát, míg Miskolcon szakképzési centrumot építtet a BMSK, összesen 15,1 milliárd forintért. A szigethalmi új 16 tantermes iskolát szintén a Mester-Építő tervezheti és építheti meg, nettó 7 milliárd 796 millió forintért.