A kerettanterv elfogadásával fontos lépést tett a Budapest School a hivatalos iskolává válás folyamatában. A jövő héten a szabályozásoknak megfelelően beadják az illetékes kormányhivatalhoz működési engedély iránti kérelmüket, és benyújtják pedagógiai programjukat. A folyamat végén, a tervek szerint szeptember elsején megkezdődik a tanév a Budapest School Általános Iskola és Gimnáziumban - olvasható a forbes.hu-n.

Az intézmény kerettantervét az Emmi április 30-án fogadta el. A Budapest School célja a kezdeményezéssel az volt, hogy az általuk használt saját, személyre szabott tanulási modell a mai magyar törvényi keretek között elfogadottá váljon, és a gyerekeknek lehetőségük legyen arra, hogy az általános iskola első osztályától az érettségiig saját tempójukban, saját céljaikat követve tanulhassanak.

A Budapest School 2015-ben alakult, alapítója Halácsy Péter, a Prezi egyik társalapítója. Jelenleg hét mikroiskolában közel 200 gyerek tanul itt magántanulóként. Szeptembertől újabb három iskolát indítanak, így már 300 gyerek tanul majd az iskola saját kerettantervében meghatározott szabályok mentén.