Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz-KDNP előre jelezte, hogy nem vesz részt a tanácskozáson, mert az kampányakciónak tartja. Korábban is több bizottsági ülést bojkottáltak a kormánypártok, akkor arra hivatkoztak, hogy több Soros-ügynök ül a bizottságban (ahogy Németh Szilárd politikus fogalmazott).

"Többek között az FBI nyomozásáról, a Magyarországra vezethető pénzmosási szálakról, Kósa Lajos miniszter "1300 milliárdjáról", Szabó Zsolt államtitkár parkoltatott 1,2 milliárdjáról, a kiutasított orosz diplomatáról, a Quaestor-ügyről, a jegybankkal kapcsolatos "kartellügyről" és a kötvénybűnözőkről is tájékoztatást várt volna a kormány és a szolgálatok képviselőitől" - idézi Molnár Zsoltot, a testület szocialista elnökét az MTI.

Ellenzéki politikusok kísérletet tettek arra, hogy a kormány és az illetékes szervek megjelent képviselőinek feltegyék kérdéseiket, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára azonban közölte, csak a napirend elfogadása után válaszolnak. A testület azonban nem volt határozatképes.

 

Microsoft-botrány: óriásbüntetést kaphat a cég, az EU is vizsgálódhat

Gigantikus, akár egymilliárd dollárnál is nagyobb bírsággal néz szembe a Microsoft, miután régiós leányvállalati és viszonteladói az állami beszerzések kapcsán korrupciógyanús ügyekbe keveredtek. Vizsgálódnak az USA hatóságai és hamarosan eljárás indulhat az EU-ban is. A Microsoft amerikai szoftveróriás korrupciógyanús magyarországi kormányzati szoftverértékesítésével kapcsolatos vizsgálat sokkal kiterjedtebb a korábban becsültnél - állítja a Népszava.

 

A fotón Gulyás Gergely (bal) és Németh Szilárd (jobb) látható, forrása: MTI Fotó/Rosta Tibor.