Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Polecsák Károlyné egyéni vállalkozó tulajdonában lévő vásárosdombói bolt egy lakóingatlan udvari részén található. Két raktárhelyiség tartozik hozzá, amelyben számos, az üzlethez nem kötődő tárgyat is tároltak, valamint vegyesen raktározták az élelmiszereket és az egyéb árucikkeket, például a háztartási tisztítószereket. A dolgozók egészségügyi könyvei 2015-ben lejártak.

A Nébih közleménye szerint az üzlet higiéniai állapotával komoly problémák voltak. Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy az eladótér, a raktárak és a kézmosó helyiség egyaránt erősen szennyezett, a falakról hullik a vakolat és a festék, valamint penészesek a falak. A koszos polcokon a termékek egy része is poros volt. A kenyereket és péksüteményeket piszkos rekeszekben a földön tárolták.

A bolt minden helyiségében rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat lehetett látni. A szakemberek az ellenőrzéskor egérrágta sertészsírt, háztartási kekszet és kenyeret is találtak. Az üzletben több polcra az élelmiszerek közé is irtószereket helyeztek ki a dolgozók.

Az árukészlettel is bőven akadtak problémák, összesen 105 élelmiszertételt kellett különböző okokból kivonni a forgalomból. Az egérrágta és erősen szennyezett termékek mellett voltak, amelyeknél a nyomon követhetőség nem volt biztosított, ezek közt 6 olyan tétel is akadt, melyről eltávolították a lejárati időt.

A termékek túlnyomó többségénél, összesen 87 tételnél lejárt a fogyaszthatósági-, illetve minőség megőrzési idő. Az ellenőrök találtak többek között 2013-ban lejárt székelykáposzta-, rakott káposzta-, valamint sárgaborsó főzelék konzervet és citromsárga ételszínezéket, de 2014 év végi minőség megőrzési idejű étkezési zselatint és mandarin konzervet is.

A súlyos higiéniai problémák miatt az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök. Emellett elrendelték 105 tétel, több mint 200 kilogramm, javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését.