Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriuma 15 tusfürdő, 15 hajbalzsam és 12 epiláló krém ellenőrzését végezte el. A vizsgálat célja az volt, hogy segítséget nyújtson a vásárlóknak a biztonságos termékek kiválasztásában.

A kozmetikai termékeknél fontos szempont a mikrobiológiai tisztaság. A tusfürdők és a hajbalzsamok esetében a tisztító hatást és habzóképességet értékelték. A laboratórium vizsgálta a bőrbarát kémhatást is, mivel a magas pH érték bőrproblémákat okozhat. A hajbalzsamoknál a haj selymességét biztosító anyagtartalom mellett a címkén vállalt, valamilyen összetevőtől való mentességet is ellenőrizték.

Az epiláló készítmények esetén a krém felvitelére szolgáló spatulát, a terméken megnevezett védő, hidratáló, regeneráló összetevőket, a mellékelt ápolókrémet vagy balzsamot értékelték. A vásárlók szempontjából nem közömbös a termék csomagolásának megfelelő zárhatósága sem, így mindhárom termékcsoportnál vizsgálták ezt a szempontot is.

Az elmúlt évek folyamatos ellenőrzései meghozták az eredményüket, a szépségápolási termékek laboratóriumi vizsgálata után nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági intézkedésre, mivel az ellenőrzött termékek kivétel nélkül megfelelőnek bizonyultak. - kommentálta az eredményeket Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Az ellenőrzött termékek listája és vizsgálatuk eredménye ide kattintva érhető el.