"Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben megoldható, törekedjen arra, hogy  az alkalmazottai, kollégái otthonról dolgozhassanak. Ugyanis így is csökkenthetjük a személyes kontaktusok számát, ami rendkívül fontos a járvány megfékezéséhez" - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Mint ismert, március 8-tól több új járványügyi szigorítás lép életbe, ezért sokaknak feleslegessé vált a márciusra váltott bérlete. A tárca ezért utasította a szolgáltatókat, hogy a hónapra megváltott bérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében fizessék vissza azoknak, akik ezt legkésőbb március 10-én kérik.

A tárca intézkedése nyomán a közlekedési társaságok visszaveszik a helyközi járatokra szóló, március havi vagy félhavi bérleteket. Ha az utasok ezt 2021. március 10-éig kezdeményezik, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják. A megvásárlás idejétől és az érvényesség időtartamától függően, a vevő kérelmére a 30 napos bérletek ára is visszafizethető felerészben vagy teljes egészében. A részletes feltételekről és a visszaváltási igény jelzésének módjáról a szolgáltatók tájékoztatják majd utasaikat.