A május 13-i autós tüntetést követően a két szakszervezet - a Vasas, illetve a SZAKAD FSZ közösen munkaügyi vitát kezdeményezett a szombathelyi LuK vezetésével mint munkáltatóval: a követelések 60 százalékban a nagyobb bérre, 40 százalékban pedig a munkakörülmények javítására, különösen a munkaidő beosztásának megváltoztatására irányultak. A cél az volt, hogy 12 százalékos béremelést érjenek el a fizikai dolgozóknál és legalább 5 százalékos általános béremelést a szellemi munkakörben foglalkoztatottaknál.

Frissített: Megvannak a végső számok

A végleges megállapodás értelmében a munkáltató 2016. június 1-jétől - bércsoportonként differenciált módon - a 2016. január 1-jétől biztosított 5 százalékon, illetve 7 százalékon felül további 4 százalék, illetve további 2 százalék alapbér-kiegészítést fizet - írták.

A vállalat vezetése által kiadott közlemény szerint a havi béres munkavállalók számára az átlagos 10 százalékos béremelésen felül további 2 százalék alapbér-kiegészítést fizet a cég. A felek megállapodtak abban is, hogy a munkáltató a 2016. május havi bér kifizetésével egyidejűleg - bércsoportonként differenciált módon - 30 ezer forint, illetve 15 ezer forint egy összegű kifizetést teljesít.

Nem hagyták annyiban

A munkavállalóknak az alacsony béreken túl a munkaidő beosztással volt a legtöbb gondjuk: a LuK-ban egy gépi forgácsoló havi nettó 100-150 ezer forintot tud megkeresni, ahhoz, hogy valaki 200 ezer forintot vigyen haza, szinte minden hétvégén dolgoznia és túlóráznia is kell. Sérelmezték azt is, hogy az LuK-ban felmondtak egy szakszervezeti vezető társuknak és megalázónak tartják, hogy néhány száz eurónak megfelelő végkielégítéssel küldték el, szerintük jogellenes módon.

Az LuK-nál működő két szakszervezet képviselői egybehangzóan azt mondták, hogy amennyiben a munkaügyi vitában folyó egyeztetésen nem érnek el eredményeket, úgy a komolyabb lépésektől, akár egy sztrájk megszervezésétől sem riadnak vissza, maguk mögött érzik a dolgozók többségének támogatását.

Lasszózzák az embereket

A Schaeffler Csoporthoz tartozó LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. Vas megye egyik legeredményesebben működő autóipari beszállító cége, melynek árbevétele 2013-ban meghaladta a 161,6 milliárd forintot, 2014-ben pedig a 199,3 milliárd forintot, adózás előtti nyereségük 2013-ban több mint 15 milliárd forint, 2014-ben pedig 13,8 milliárd forint volt, a NAV és a Pannon Lapok Társasága által összeállított TOP 100 kiadvány szerint.
Az LuK tengelykapcsolókat, kuplungtárcsákat és kéttömegű lendkerekeket gyárt és folyamatosan fejleszti termékeit és bővíti dolgozóinak létszámát, számos pozícióra keresnek most is munkatársakat, elsősorban mérnököket, szerelőket, gépi forgácsolókat, gépbeállítókat és elektromos karbantartókat várnak. Csakhogy Szombathelyen ma már olyan munkaerőhiány van, hogy a cégek egymástól viszik el a képzett szakembereket, feltéve, hogy akad, aki Ausztria közelsége miatt ezekben a szakmákban Magyarországon hajlandó dolgozni.

Autóipari bérspirál Nyugat-Magyarországon

Áprilisban a dolgozók sztrájkfenyegetését követően döntöttek úgy a győri Audi Hungáriánál, hogy az alapbér emelés mértéke 15 és 20 ezer forint között lesz az egyes kategóriákban, 570 ezer forintos évi cafeteria keret mellett.  A gyári szakszervezet követelése nyomán minden, a teljes 2016. évet ledolgozó munkatárs számára rendelkezésre áll az egyszeri bérkiegészítés, ennek mértéke 20, 40, illetve 60 ezer forint lehet az egyes bérsávok szerint. A cég szintén beleegyezett abba, hogy legalább 5 évre vonatkozó bérstratégiát dolgoz ki, amely érdemi bérfejlesztéseket helyez kilátásba.

Szintén áprilisban jelentős béremelést ért el a Vasas szakszervezet a Sopronkövesden 2500 embert foglalkoztató svéd Autoliv autóipari beszállítónál, miután két órás figyelmeztető sztrájkot tartott. A gyártósoron dolgozók, a műszakvezetők és az anyagmozgatók alapbére 10 százalékkal nőtt, miközben a cégvezetés korábban csak 2 százalékot ajánlott. A más munkakörökben foglalkoztatottak- például  a műszerészek, a raktárosok és az irodai dolgozók alapbére 4 százalékkal emelkedett és teljes 13. havi fizetést, valamint félévkori üdülési támogatást kaptak.