A Bricostore Facebook-oldalán péntek délután jelent meg az alábbi bejegyzés:

"Hölgyeim és Uraim,

1997-ben érkezett meg a Bricostore áruházlánc Magyarországra. Elsőként 1998. június 2-án nyitotta meg kapuját a törökbálinti áruház, és azóta 9 áruház épült fel.

2008. októberében mély gazdasági válság kezdődött el Magyarországon, ami jelentős forgalom csökkenést hozott az azóta eltelt évek során a Bricostore számára.

Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék magyarországi tevékenységüket.

A Bricostore mindent megtesz annak érdekében, hogy a tevékenysége beszüntetése előtt minden kötelezettségvállalását maradéktalanul teljesítse.

Köszönetet szeretnék mondani a Bricostore összes munkatársának, valamint mindazon partnerünknek, akikkel az elmúlt évek során együtt dolgoztunk.

Philippe BRESSON

Ügyvezető Igazgató

BRICOSTORE"

Mint arról a penzcentrum.hu beszámol, a cég a kommentek között további információkat is megosztott, így megtudhattuk, hogy "a Bricostore nem másik országba vonul át innen, hanem a francia tulajdonos döntése alapján ebből az országból vonul ki. Szeretnénk, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy a fentebb olvasható döntést nem mi és nem a Bricostore magyarországi vezetősége, hanem a francia tulajdonos hozta meg."

Egy olvasói kérdésre válaszolva az is kiderült, hogy egyelőre nem tudnak arról, hogy eladnák az üzleteiket, mivel "a döntés nagyon friss még, úgyhogy erről nincs információnk."