Lezárult az online pénztárgépek működéséhez szükséges SIM chipek, valamint az általuk megvalósított biztonságos adatkommunikációs szolgáltatás tesztelése a Telenornál. A  szolgáltatónál mostantól elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervere, valamint a pénztárgépekbe kerülő Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) közötti mobil adatkapcsolatot biztosító megoldás. A mobil operátor által biztosított SIM chipek a jogszabályi előírásnak megfelelően minden magyarországi szolgáltató hálózatára képesek kapcsolódni és azon keresztül kommunikálni.
Az eszköz, valamint az új szolgáltatás tesztelésében a szolgáltatót a Telenor Csoport svéd leányvállalata, az M2M területre specializálódott Telenor Connexion is segítette.

A Telenor a SIM chipeket és az általuk megvalósított szolgáltatást elsősorban, de nem kizárólag az online pénztárgépek gyártásával, értékesítésével és működtetésével foglalkozó cégeken keresztül értékesíti a hazai vállalkozások számára. A tesztidőszakkal párhozamosan a szolgáltató már több ilyen céggel is kötött együttműködési szerződést.