Ahogy arról a Napi korábban beszámolt, a Toyota világszerte több millió autóját hívja vissza megelőző jelleggel a gázpedálok problémája miatt. Magyarországon az akció 22 ezer autót érint. A javítást a jövő héten kezdik meg - közölte Som Ferenc, a Toyota Motor Hungary Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Az akció 2007-2010 között gyártott nyolc modellt érint: RAV4, Corolla, Matrix, Avalon, Camry, Highlander, Tundra, Sequoia.

Som Ferenc elmondta, hogy már megérkezett a végleges alvázszám lista az érintett magyar gépkocsikról, és a héten kezdik el kiküldeni a leveleket a tulajdonosoknak a visszahívási kampányra. A javításhoz szükséges alkatrészek e hét végén érkeznek Magyarországra, így a február 15-ével kezdődő héten már megkezdik a javításokat.

Az értesített magyar ügyfeleknek a hét közepén érdemes telefonon érdeklődni a kereskedésekben, illetve márkaszervizekben, és időpontot egyeztetni a javításra - mondta a kommunikációs igazgató. Hozzáfűzte: a javítás garanciális, és - az elektromos ellenőrzésekkel együtt - körülbelül egy órát vesz igénybe.