A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első az iváncsai ipari park szennyvíz kezelésével kapcsolatos. Ideiglenesen ezt a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt. közreműködésével oldják meg, ezért a társaság 847 millió forint forrásjuttatásban részesült. Ebben az ipari parkban elektromos autókhoz készülnek majd akkumulátorok. Mint a Napi.hu közölte, a  vízellátás kiépítését tavaly decemberben a Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte meg nettó 19 milliárd 796 millió forinttal.

A kormány most felhívta a pénzügyminisztert, hogy az építési és beruházási miniszter kezdeményezésére gondoskodjon az iváncsai ipari park közúti és vasúti fejlesztési feladatok megvalósítása érdekében 84 milliárd 132 millió forint forrás rendelkezésre állásáról 2022 és 2024 között.

A gödi ipari park - más néven ipari-innovációs terület, vagyis a Samsung autó akkumulátor gyára - közlekedési infrastruktúra-fejlesztéseire 7 milliárd 161 millió forintot hagyott jóvá a kormány még 2020-ban. Most a gyár körbejáró útjainak kiépítésére adott a kormány 2,8 milliárd forintot, egy újabb határozatban.

A gödi Samsung gyárhoz kapcsolódik a dunakeszi vasúti rakodó terminál beruházása. Ennek az előkészítésére (zömében tervezésre) 1 milliárd 980 millió forintot biztosított a kormány 2023-ban és 2024-ben, azzal, hogy az előkészítési fázisokat – a műszaki tartalom tekintetében, a 70-es és 71-es vasútvonal fejlesztési terveivel összhangban, legkésőbb 2024. december 31-ig kell megvalósítani.