A szolgáltató DMRV öt részben indított közbeszerzést víziközmű rekonstrukciós fejlesztésre a Dunakanyarban, az ajánlattevők 8 milliárd 107 milliárd forintért vállalták is a munkákat. A két nagyértékű felújítás a becsülthöz képest mintegy háromszoros áron kelt el, ezeken indult és veszített Mészáros Lőrinc cég  – derült ki a nyílt tender eredményéből, melyet az ajánlatkérő DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tett közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első rész Dömös ivóvízhálózat rekonstrukcióját tartalmazza, de ide tartozik Pilismarót is. A felújítandó vezeték hossze 420 méter. Ezt a tatabányai Mango-Tex Kereskedelmi, Szolgáltató és Ipari Kft. nyerte 45 millióval, a becsült ellenérték 30 millió forint volt.

A második részbe a Duna bal parti ivóvízhálózat rekonstrukciója tartozik, Gödöllő, Vác és Göd térségében, 5 523 méter hosszúságban. Ennek nyertese a gödöllői Penta Általános Építőipari Kft. 2 milliárd 224 millió forinttal. A becsült ellenérték 760 millió forint volt.

A harmadik rész a Duna jobb parti ivóvízhálózat rekonstrukcióját fedi, az érintett települések: Szentendre, Solymár és Pilisborosjenő. A felújítandó vezeték hossza 17 439 méter. Ezt a fővárosi székhelyű Bonex Építőipari Kft. végezheti 5 milliárd 680 millió forintért, szemben a 2 milliárd 269 milliós becsült ellenértékkel.

A negyedik rész Ipolydamásd ivóvíz hálózatának rekonstrukciója 1 113 méter hosszúságban. Ennek nyertese a Mango-Tex Kereskedelmi, Szolgáltató és Ipari Kft. 112 millióval. A becsült ellenérték 72 millió volt.

Végül az ötödik rész Bernecebaráti ivóvíz hálózatának rekonstrukciója 324 méter hosszúságban. Ezt is a Mango-tex Kereskedelmi, Szolgáltató és Ipari Kft. nyerte 44 millióval, szemben a 60 milliós becsült ellenértékkel.

A projektek finanszírozásának forrása az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP).

A nyertesekkel június 20-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Ajánlatot tett még a közbeszerzésen a két nagyértékű (a második és harmadik részre) a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., továbbá a három kisebb értékű részre a Tau-Bau Építőipari, személyi és gazdasági szolgáltató Kft., az Artifex J+J Kft. és a Terra Épker Hungária Kft.

A Napi.hu három napja írt arról, hogy a Dunakanyarban - uniós pénzből - meghirdetett négy szennyvíz rekonstrukciós munkák közül háromra nem érkezett ajánlat, amelyik végül sikeres lett, azon meg veszített Mészáros Lőrinc cége, mivel túl drága ajánlatot tett. Az ajánlatkérő itt is a DMRV volt.