Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismertették, hogy a konzorciumot alkotó pénzintézetek csütörtökön aláírták a közvetítői szerződéseket, ezzel csatlakoztak a csaknem 800 milliárd forintnyi az uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hitelterméket értékesítő MFB Pontok hálózatához. A bővítést követően országszerte 642 fiókban várják az ügyfeleket: az OTP Bank Nyrt. 163, az MKB Bank Zrt. 35, a Gránit Bank Zrt. és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. pedig 1-1 fiókot nyit a saját hálózatán belül, az MFB Pontok arculatával - tették hozzá. Az MFB arra számít, hogy a kétszáz új értékesítési pontnak köszönhetően körülbelül 52 milliárd forint uniós forráshoz segíthetik hozzá a vállalati, további 8 milliárd forinthoz pedig az üzleti ügyfeleket.

A közlemény idézi Bernáth Tamást, az MFB elnök-vezérigazgatóját, aki szerint az újonnan csatlakozó pénzintézetek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vállalkozások és a lakossági ügyfelek még gyorsabban és egyszerűbben juthassanak hozzá a termékekhez.

Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divízió vezetője a közlemény szerint rugalmas, gyors ügyintézést ígért és kijelentette, hogy az OTP Bank célja a minél gyorsabb forráskihelyezés a lehető legszélesebb vállalkozói kör számára. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója szerint szaktudásuknak és kapcsolatrendszerüknek köszönhetően hatékonyan tudja értékesíteni az MFB termékeit.

Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója elmondta: az uniós források közvetlen hozzáférésével olyan kiegészítő termékmixet ajánlanak, amely lehetővé teszi a kkv-szektor legszélesebb spektrumú, egyablakos kiszolgálását - áll a közleményben.

Az MFB felidézte, hogy 2014-2020-as uniós ciklusban a kormány kiemelt hangsúlyt fektet a visszatérítendő európai uniós források gazdaságélénkítő hatására, a forráskihelyezés meggyorsítása érdekében pedig elrendelte a 442 fiókkal indult hálózat bővítését.

Az MFB új kommunikációs tenderéről itt írtunk.