A Soproni Erőmű Kft. 2017 decemberében újabb nyolc évre kiterjedő, 2025. december 31-ig szóló hőszolgáltatási szerződést írt alá a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel. A szerződés keretében az erőmű biztosítja a sörgyár teljes gőz- és melegvíz igényét - közölte az Alteo.

"Ipari ügyfeleink számára is igyekszünk a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtani. A hőszolgáltatás megbízhatóságának és hatékonyságának, valamint az energiatermelés hatásfokának növelése érdekében 2017-ben egy új, 10MW hőteljesítményű, földgáztüzelésű gőzkazán beruházását hajtottuk végre soproni telephelyünkön. Ez a fejlesztés nagymértékben hozzájárul partnerünk további hosszútávú és versenyképes áron történő energiaellátásához, és termelési költségeinek csökkentéséhez" - mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója.

Az 1950-es évektől hőtermelési tevékenységet végző Soproni Erőmű Kft. a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. mellett a Sopron Holding Zrt., mint városi távhőszolgáltató részére is értékesít hőenergiát. Az erőmű, amelyet saját szakembergárdája üzemeltet, 2009 óta van az ALTEO Nyrt. tulajdonában. (Új kötelezettség jön Magyarországon - sokan nem is tudnak róla.)