A járvány az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 18 034 214 fertőzött volt eddig a napig, és 319 363-an haltak meg. Hétfőn egy nap alatt 201 723 új beteget azonosítottak, míg 1 962 áldozatot követelt a Covid-19. Az USA-ban már két védőoltás, a Moderna és a Pfizer-Biontech készítményei is megkapták a vészhelyzeti engedélyüket, így meg is kezdődött az oltási program az országban.

Nagyon sokkal tartozunk ezeknek az embereknek, a tudósoknak, akik a vakcinát létrehozták, a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknak, akik elképesztő munkát végeztek. Bár lenne idő arra, hogy végigmenjünk itt a kórházban, és bemutassuk, milyen elfoglalt és nagyszerű itt mindenki!" - mondta Biden a hírcsatorna szerint, amely hozzáteszi, hogy a januárban hivatalát elfoglaló elnök példamutatásból élő közvetítésben oltatta be magát.

Miközben a vakcina kiszállítása és elosztása folyamatban van, a képviselőház megszavazta a járvány gazdasági hatásait mérsékelni hivatott 9 milliárd dolláros gazdaságélénkítési csomagot. Ez többek között 300 dollárral emeli a munkanélküli ellátást, egyszeri 600 dolláros segélyt juttat számos amerikai háztartásnak, és komoly támogatást a bajba jutott kisvállalkozásoknak.