Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB 40 millió forint felügyeleti bírság és 5 millió forint fogyasztóvédelmi bírság fizetésére kötelezte a Allianz Hungária Biztosító Zrt.-t - derül ki a most publikált határozatból. Eszerint a felügyeleti hatáskörébe eljáró jegybank arra kötelezte a biztosítót, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékével összefüggésben alakítson ki olyan szabályozást, valamint hozzon létre és működtessen olyan nyilvántartási, adatfeldolgozási, adatszolgáltatási és ellenőrzési rendszert, amely a jogszabályi előírásokkal maradéktalanul eleget tesz.

Ehhez hasonlóan a biztosítónak az életbiztosítási termékeivel összefüggésben a jogszabályi előírásokkal maradéktalanul eleget tevő szabályozást, valamint nyilvántartási, adatfeldolgozási, adatszolgáltatási és ellenőrzési rendszert kell működtetnie.

A jegybank a cascóval és az otthonbiztosításokkal kapcsolatbna is talált problémákat. A sokféle elvárás teljesítése érdekében megtett intézkedésekről az Allianznak január, illetve március 31-ig kell írásban tájékoztatnia az MNB-t.