Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olasz-amerikai autógyártó közölte, hogy több mint 6,7 milliárd eurós kamat- és adófizetés előtti eredményre (EBIT) számít az idei évre, de ebbe nem számít bele a Magneti Marelli olasz autóipari beszállító eladásából származó bevétel. Elemzők ennél nagyobb összegre, 7,3 milliárd euróra számítottak - emlékeztet az MTI.

A szabad cashflow több mint 1,5 milliárd euróra rúghat idén, ami kevesebb a tavalyi év végén elért 4,4 milliárd eurónál. Ennek az az oka, hogy a vállalat tőkeberuházásai nagyobbak lesznek, és ki kell fizetni a károsanyag-kibocsátási ügyekkel kapcsolatos büntetéseket és más költségeket.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott, a negyedik negyedéves és a tavalyi éves eredményeket tartalmazó gyorsjelentés viszont nagyjából összhangban állt az elemzői várakozásokkal.

A Fiat Chrysler a negyedik negyedévben éves összevetésben 6 százalékkal 30,6 milliárd euróra növelte nettó árbevételét. A kiigazított kamat- és adófizetés előtti eredmény 7 százalékkal 2,02 milliárd euróra, a tiszta haszon pedig 61 százalékkal 1,29 milliárd euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó hígított nyereség (EPS) értéke 61 százalékkal 82 eurócentre emelkedett, a kiigazított EPS pedig 49 százalékkal 1,04 euróra nőtt.

A tavalyi egész évben a Fiat Chrysler 4 százalékkal 115,4 milliárd euróra növelte bevételeit, kiigazított kamat- és adófizetés előtti eredménye 3 százalékkal 7,28 milliárd euróra, adózás utáni nyeresége ugyancsak 3 százalékkal 3,63 milliárd euróra emelkedett. A kiigazítások után az egy részvényre jutó higított nyereség 3,2 euró volt, szemben az egy évvel korábbi 2,41 euróval. A profit oroszlánrésze, 85,5 százaléka Észak-Amerikából származott.

Az FCA-részvények 12,20 százalékos mínuszban, 13,38 eurón zártak csütörtökön a milánói tőzsdén. New Yorkban a kereskedés félidejében 12,02 százalékos veszteségben, 15,27 dolláron állt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!