Az EBITDA 1,83 milliárd, az adózott eredmény pedig 650 millió forint volt. A világ 55 országába szállító, 93 százalékban exportra termelő cégcsoport már harmadik éve tartós növekedési pályán van.

A Graboplast egy évvel ezelőtt arról számolt be, hogy 16,3 milliárd forint körüli árbevétel mellett 900 millióhoz közelítő adózás előtti eredményt ért el. (Az MTI-Eco érdeklődésére a társaság most arra hivatkozva hárította el a 2012-es EBITDA és az adózott eredmény közlését, hogy a cég átalakulása miatt az nem összehasonlítható a 2013-ra kimutatott adatokkal.)

A Graboplast világszerte több mint 800 üzleti partnerrel rendelkezik, a legnagyobb vásárlója egy kínai vállalat. A cég tavaly Tatabányán mintegy 600 millió forintos beruházással hulladék-újrahasznosító üzemet avattak. Idén a Graboplast folytatja növekedési stratégiáját, és további forgalombővüléssel számol.

Jancsó Péter elnök-vezérigazgató december közepén beszélt arról újságíróknak, hogy hatmilliárdos beruházással készülnek üzemfejlesztésre Tatabányán, egyes folyamatok Győrből való áttelepítésével rugalmasabbá tennék a termelést, ugyanakkor új termékek gyártásába kezdhetnek.