Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb építőipari csoportjának csütörtöki közlése szerint a csoport működési eredménye 6 százalékkal 299 millió euróra, az adózott eredmény 8 százalékkal 175 millió euróra emelkedett, miközben az építési teljesítmény 2 százalékkal 12,78 milliárd euróra, a bevétel 1 százalékkal 12,38 milliárd euróra csökkent.

A társaság üzletmenetét erősen befolyásolta a kemény tél: Ausztriában, Németországban, Lengyelországban és Oroszországban - azaz a csoport legfontosabb piacain - legalább egy hónappal volt hosszabb a téli időszak. Ugyanakkor néhány országban - így Lengyelországban - kifejezetten jó volt az építőipari konjunktúra. Németországban és Magyarországon "szembetűnően csökkent" az útépítési tevékenység.

A Strabag legfontosabb piaca Németország, ide jutott az építési teljesítmény 40 százaléka, Ausztriában 15 százaléka, az egész közép-kelet-európai térségben 30 százaléka. Az idei évet illetően óvatosan optimista a társaság, építési teljesítményét 13,5 milliárd euró, működési eredményét 295 millió euró körül várja.