Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. augusztus 28-tól szeptember 10-ig Budapesten a papír, írószer, irodaszer, csomagolószer, tanszer, iskolatáska, gyermek- és ifjúsági ruházat értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik.

Az ellenőrök elsősorban az iskolakezdéssel összefüggő szezonális termékeket, árucikkeket forgalmazó vállalkozásoknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják - olvasható az adóhatóság honlapján.

A NAV munkatársai a 35. héten Baranya, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Vas, valamint Zala megyék jelentősebb településein tartanak ellenőrzéseket (A részleteket itt találja.)

Vidéken azonban a revíziók másra fókuszálnak, mint a fővárosban: jellemzően - egyebek közt -  rendezvényeken értékesítő kereskedőket, vendéglátókat, ital-kiskereskedőket (kocsma), valamint a strandok szezonális árusítóhelyeit fogják ellenőrizni.