A Budapest Airport vezérigazgatója 2020. január 1-től veszi át a második legnagyobb forgalmú németországi repülőtér vezetését - ezt Albert Füracker, a repülőteret 51 százalékban tulajdonló Bajorország pénzügyminisztere, a cég felügyelő bizottságának elnöke jelentette be a testület hétfőn megtartott ülését követően.

Jost Lammers mandátuma öt évre szól a Flughafen München GmbH (FMG) élén. Lammers a céget 2002 óta vezető Michael Kerkloh-ot váltja, aki a müncheni repülőtér élén eltöltött több mint 17 év után vonul nyugdíjba - olvasható a portálon.

Jost Lammers utódjáról időben gondoskodni fognak - mondta a lapnak Anne Langensiepen, a Budapest Airport fő részvényese, az AviAlliance szóvivője.

A budapesti repülőteret üzemeltető céget Jost Lammers 2007 óta vezeti, korábban a düsseldorfi földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.

A Budapest Airport július 1-től meghatározó menedzsmentpozíciókba, a fejlesztési, valamint a vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatóság élére nevezett ki új vezetőket, miután a reptér működését komoly bírálatok érték kormányoldalról az elmúlt időszakban - emlékeztet az Airportal.